skip to Main Content

Nieuwbouw De Parel

Op 10 mei is onze prachtige school opgeleverd en mochten we namens NoorderBasis de sleutel van onze nieuwe school De Parel in ontvangst nemen. Dit was tevens een start van de samenwerking met Christelijke kinderopvang KleurRijk.

Het kan met recht een echte Parel genoemd worden!  We zijn ontzettend trots en dankbaar voor dit duurzame en mooie schoolgebouw! 

“We knapten letterlijk uit de voegen, dus nieuwbouw was echt nodig. Onze nieuwe school is gebouwd op de oude, vertrouwde plaats in De Wiken, aan de Langewyk 275. Het ontwerp past helemaal bij het vele groen dat op de locatie aanwezig is.

1683796254504
IMG_8707

Natuurlijk, licht en gericht op samenwerken

Het ontwerp van het gebouw ondersteunt de mogelijkheden tot verbinden en samenwerken. “We wilden graag lokalen rondom een leerplein. De indeling is gericht op samenwerking, in of dichtbij het klaslokaal. De inrichting is natuurlijk, licht en rustig en de lokalen zijn ruim. Ieder lokaal heeft eigen kastenwanden voor het opbergen van materialen. Op het lesplein zijn afzonderlijke hoeken ingericht die verbinden en samenwerking mogelijk maken, ook ‘groepsdoorbrekend’. Verder is er een trap in het midden van het gebouw. Deze leidt uiteraard naar de bovenverdieping, maar deze fungeert ook als tribune tijdens vieringen of voorstellingen. De binnengebieden staan verder zoveel mogelijk in verbinding met het buitengebied. Buiten kan worden gevoetbald, maar er is daar ook ruimte voor lessen in de buitenlucht. Het schoolplein is heel natuurlijk ingericht, gericht op diverse behoeften van spelen.

Op 1 juni nemen we het gebouw in gebruik en wordt er voor het eerst lesgegeven. 6 juli is de officiele opening van het nieuwe Kindcentrum

IMG_8736
IMG_8700
Back To Top